Coop – så vårdar de sitt varumärke

Okej, Coop har gjort en reklamfilm och många har uttryckt sina åsikter om att den är sexistisk och kränkande på många sätt medan andra garvar åt skämtet. Reklamfilmen i fråga är en av många och i just den nu omtalade är det kvinnan som handlar medan mannen kikar på verktyg, i en annan är det ombytta roller.

Jag blir varken upprörd eller kränkt och förstår inte varför man tillskriver Coop den uppmärksamheten för en i övrigt ganska dålig reklamfilm. Jag tror att de par som lever som den klyschan Coop vill spela på också är de som blir mest upprörda – alla andra fattar väl att det bara är ett dåligt skämt – och då är det väl ändå inte Coop som är den stora boven i dramat.

Nåja, det gav mig i alla fall en anledning att posta det här inlägget som egentligen grundar sig i något annat, nämligen hur lätt det är att snabbt smutsa ner ett varumärke på ett väldigt operativt plan.

Titta här:

Coop's instore sales promotionCoop's instore sales promotionCoop sales promotion

Exempel på observationer från två skilda Coop Konsum-butiker.
Foto: Joakim Lindqvist aka Fektarn. (Följ @fektarn på Twitter och Instagram för fler bilder och skämt i samma humor-genre.)

Jag tycker egentligen att det är sjukt roligt, men jag kan inte låta bli att trots det förbryllas över faktumet, och funderar på hur man antingen 1. Inte märker sådana enorma slarvfel eller 2. upptäcker det men släpper iväg det för utskrift ändå. Sorgligt är det hur som helst att en sådan stark aktör som Coop inte tar bättre hand om sitt varumärke, (för det är väl ändå inget PR-trick?).

Related Posts

Ida Lindén på Google 2012-09-03

Ida Lindén – onlin...

About Ida Lindén
 • Sandra Zackrisson

  Hej Ida! Bra inlägg =) Jag har ju jobbat på Coop och helt ärligt tror jag inte att de bryr sig, de vill bara få upp skyltarna, så var det där jag jobbade i alla fall. Det ser typ annorlunda ut i programmet men blir sådär när man skriver ut, jag vet inte jag, det är bara min teori och den är av personlig erfarenhet hihi

  • Ida Lindén

   Tack Sandra! Där ser man. Märkligt att de inte gör något åt saken. Nåja, det är bra underhållande iaf ;)

 • http://thereseforsen.se Therese Forsén

  Fin sida :)