Intervju – Pontus Larsson

Pontus är en av dem som arbetat i branschen sedan första dagen efter avslutad utbildning på Medieinstitutet. Webtraffic, där han arbetar i dagsläget, har funnits sedan 2005 och är sedan 2007 en del av Schibsted-koncernen.

Pontus Larsson

 

5 snabba med Pontus

1. Var arbetar du idag och vilka är dina arbetsuppgifter? Hur hamnade du där?

Min titel är Ad operations på ett bolag som heter Webtraffic, som ägs av Schibsted. Vid årsskiftet byter jag till mediebyrån OMD där jag kommer jobba med optimering och börsköp av digitala annonser. Jag kom i kontakt med Webtraffic efter att ha sökt praktik som jag fick men tackade nej till. Jag hade dock fått ett bra intryck av bolaget och sökte jobb där någon månad innan utbildningen var slut och fick det. Så jag började jobba första vardagen efter utbildningens slut.

2. Vilken kunskap/erfarenhet/insikt från utbildningen har varit till störst nytta för dig under praktik och arbetsliv?

Det är den breda förståelsen för hela den digitala mediekakan. Kan inte trycka på något speciellt.

3. Vilka källor (bloggar, sajter, personer etc.) använder du för att hålla dig à jour med vad som händer i branschen?

Mest branschtidningar som Dagens Media och Resumé. Viktigast är att omge sig av duktiga människor, vilket jag gör dagligen på jobbet.

4. Vad har du för arbetsrelaterade mål sett till en 5-årsperiod?

För tidigt att svara på. Är fortfarande i en fas där jag lär mig nya saker nästan dagligen.

5. Om du får ge blivande Onlinemarknadsförare ett tips eller råd inför kommande praktik och arbetsliv, vad skulle det vara?

Prata med så många företag som möjligt, och nöj dig inte med första bästa. Den utbildning ni går är unik och väldigt många företag skriker efter den profil ni kommer ut med. Jag själv gjorde praktik på en informationsavdelning, men det var inte alls vad jag ville visade det sig. / Pontus __________________________________________________________________________ Tack Pontus! Lycka till med byte av jobb!

Related Posts

Onlinemarknadsförare Louise Helen Pettersson

Intervju – Louise H...

Onlinemarknadsföraren Emelie Ockenström

Intervju – Emelie O...

Utbildningen Onlinemarknadsförare vid Medieinstitutet

Onlinemarknadsförare ...

About Ida Lindén